Керівництво Чернівецької ОДА звинуватили у тиску на підлеглого

Керівнику комунального підприємства “Дирекція з обслуговування майна спільної власності територіальних громад” Анатолію Федоруку залишилося до пенсії два роки, але навряд чи йому дадуть допрацювати до виходу на заслужений відпочинок.

Як повідомляє molbuk.ua, до підприємства, яке він очолює, входить й автобаза, яка обслуговує Чернівецьку ОДА та апарат Чернівецької обласної ради. Знаходиться вона в районі вулиці Алма-Атинської (вулиця Луцька, 6). Це півтора гектара землі майже в центрі Чернівців, на якій можна звести житловий будинок.

– Працюю на цій посаді з 2011 року, зауважень не мав, навпаки, за успішну роботу був нагороджений грамотами ОДА та облради, – розповідає Анатолій Іванович. – Та 29 січня мене відсторонили від посади. Наступного дня перший заступник голови ОДА Богдан Ковалюк виступив перед працівниками автобази в приміщенні облдержадміністрації, подякував, що, мовляв, зберегли матеріальну базу й колектив, але на період аудиторської перевірки директора усувають від посади. А за тиждень до цього він викликав мене в обідню пору й сказав, щоб я написав заяву на звільнення. Мовляв, дякую вам за роботу, але так складається ситуація. Звісно, я поцікавився, які є до мене претензії. І почув у відповідь, що потрібна “молода кров”. Не напишете заяву, то у вас працюватиме аудиторська перевірка, після якої ви самі напишете заяву на звільнення, сказав Богдан Ковалюк. На це я відповів, що у нас був плановий аудит за 2016-18 роки й суттєвих порушень господарської діяльності не виявлено. Після цього я побував і в голови облради Івана Мунтяна, той теж порадив мені писати заяву на звільнення. А голова ОДА Сергій Осачук сказав, що на мою посаду вже “людина погоджена”. Тобто пишіть заяву, а роботу “ми вам знайдемо”. Після цього я звернувся до суду, бо не звик до такого свавілля.

Водночас, у своєму листі до Івана Мунтяна перший заступник голови ОДА Богдан Ковалюк написав, що А.Федорук неналежно виконує свої посадові обов’язки, а щоб не впливав на аудит, треба його відсторонити з посади. А ще згадав про ст. 46 Кодексу законів про працю та Закон України “Про запобігання корупції”.

Що ж написано в статті 46? “Відсторонення працівників від роботи допускається у разі: появи на роботі в нетверезому стані, в стані наркотичного сп’яніння, відмови або ухилення від медичних оглядів, навчання, інструктажу і перевірки знань з охорони праці та протипожежної охорони, в інших випадках, передбачених законодавством”. Нісенітниця, бо жодного з перерахованих пунктів Анатолій Федорук не порушував. Але є ще один момент. А саме про реорганізацію. Йдеться про приєднання “Дирекції з обслуговування майна спільної власності територіальних громад” до Чернівецького обласного комунального підприємства “Буковинське агентство з будівництва та ремонту доріг, інфраструктури та планування територій”, яке нібито знаходиться за адресою: Чернівці, вулиця. Главки, 1-А.

– Днями до нас заходив працівник облради з одним із депутатів, хотіли, щоб ми виділили окремий кабінет для цього агентства, але у нас для працівників не вистачає кабінетів, – каже Микола Шкрібляк, керівник Центру культури Буковини.

З’ясувалося, що агентство зареєстроване 2008 року в складі однієї особи. Тобто на папері є, а фактично нема, як в Ільфа і Петрова “Роги і копита”.

А тепер про те, як працював колектив автобази з надання допомоги армії під час АТО. Так, лише за 2014 –2016 роки за рахунок підприємства було зроблено в зону військових дій 206 рейсів з кілометражним пробігом майже 170 тисяч кілометрів, а вартість пально-мастиильних матеріалів сягнула понад 723 тисячі гривень. У 2017 році, згідно з укладеними угодами з обласним військкоматом про оплату транспортних послуг з перевезення військовослужбовців та контрактників, було забезпечено 11 виїздів, вартість яких становила майже 200 тисяч гривень.

– Думаю, що керівництво області хоче “віджати” територію автобази, поставити керувати нею свою людину, щоб потім ліквідувати, а на вільній території звести житло, – резюмує Анатолій Федорук. – Але я не здамся, тим паче, що за мене колектив підприємства.

Наразі аудиторська перевірка на підприємстві триває й тому ставити крапку в цій історії ще рано.

Реклама

Залишити коментар