Українці, які прибувають з країн, де вирує коронавірус, проходитимуть обсервацію − Данілов

Усі українські громадяни, які перебувають за кордоном, матимуть змогу повернутися в Україну. Але українці, що прибуватимуть з країн, де вирує коронавірус, проходитимуть двотижневу обсервацію.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

«За тиждень усі пункти пропуску мають бути забезпечені експрес-тестами, і всі матимуть можливість проходити тестування. Це буде стосуватися всіх пунктів пропуску. Всі медичні установи обов’язково матимуть ці тести», — сказав Данілов.

Він закликав громадян обмежити своє пересування як всередині країни, так і за кордон.

Він зазначив, що ситуація навколо коронавірусу в Україні спокійна. Зафіксовано три випадки захворювання, решта тестів виявились негативними.

Олексій Данілов зазначив, що країною ризику для України є Італія, де дуже багато українців. Крім того, такою країною може стати Польща.

В Україні другий день діє карантин, введений урядом Дениса Шмигаля через світову пандемію коронавірусу та викликане ним захворювання COVID-19.

В Україні зафіксовано першу смерть пацієнта, інфікованого COVID-19 — це 71-річна жінка з Радомишля в Житомирській області.

На засіданні РНБО 13 березня було прийнято рішення закрити кордон для іноземців на два тижні — воно набуває чинності через дві доби.

Також Кабмін на своєму засіданні 13 березня вирішив призупинити роботу низки пунктів пропуску в Україну

Реклама

Залишити коментар