Україна обмежить авіасполучення з іншими країнами – Разумков назвав дату

Після закриття авіасполучення громадянам України доведеться повертатись до України автотранспортним шляхом

В Україні 17 березня буде повністю обмежено авіасполучення через новий тип коронавірусу COVID-19. Про це заявив голова Верховної ради Дмитро Разумков в ефірі одного з телеканалів, пише “РБК-Україна“.

За його словами, українці будуть мати можливість повернутись додому.

“Щодо пасажирського сполучення, з 17 березня з 00:00 годин воно буде повністю обмежено. Повністю пасажирські авіасполучення. Якщо ми говоримо про суходол та морське – то наші громадяни будуть мати можливість повернутись до нашої держави”, – заявив Разумков.

Він наголосив, що після 17 березня громадянам України доведеться повертатись до України автотранспортним шляхом.

“Я думаю, що авіаційний транспорт не є єдиним. І я думаю, що будуть інші механізми повернення наших громадян. Однак, виїжджати за територію нашої держави громадяни України не зможуть. Автотранспорт – це спосіб повернення до території нашої держави. Ситуація наступна: повернення громадян через кордон суходолом – це досить легко забезпечити. А якщо ми говоримо про авіатранспорт, на жаль, ми не можемо формувати борти виключно з громадян України”, – додав він.

Через ситуацію з коронавірусом уряд обмежить кількість чинних пунктів пропуску. А через 48 годин Україна закриває кордон для іноземних громадян.

Наразі ситуація в Україні така: у Радомишлі на Житомирщині померла 70-річна жінка, в якої виявили коронавірус. Відомо, що із симптомами хвороби вона відвідувала церкву. Наразі ізолювали 22 людей, які контактували з нею. Від сьогодні у місті запроваджують надзвичайну ситуацію. Там провели дезінфекцію церкви і автовокзалу.

Нині в Україні є ще два підтверджені випадки захворювання на коронавірус. Окрім жінки з Житомирщини, хворобу виявили у двох чоловіків із Чернівців.

Додамо, що за останніми даними, станом на ранок 13 березня по всьому світу коронавірусом заразилися 128 343 людини, загинули – 4720, одужали – 68 324 людини.

Реклама

Залишити коментар