Перинатальний центр обіцяють здати до 1 квітня

Реконструкцію перинатального центру у Чернівцях завершать до 1 квітня, про це у коментарі ІА АСС розповів Олександр Пуршага, в.о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарство Чернівецької ОДА.

“До квітня ми завершимо всі будівельні роботи на об’єкті та здамо його в експлуатацію, а коли перинатальний центр запрацює, це вже питання до Департаменту охорони здоров’я”, – сказав Олександр Пуршага.

Наразі корпус, у якому здійснюють реконструкцію, перебуває на балансі Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства, розповіла ІА АСС Марія Поліщук, заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

“Як тільки об’єкт буде здано в експлуатацію та передано на баланс обласної лікарні, тоді розпочнеться перехід у новий корпус. Це планується у квітні, але конкретна дата стане відомою після того, як об’єкт здадуть в експлуатацію. Здача повинна супроводжуватися необхідними юридичними документами”, – зазначила Марія Поліщук.

Вона також додала, що перехід до нового корпусу не може тривати день, чи тиждень, на це потрібен час.

“У новому корпусі потрібно встановити багато дороговартісного обладнання, має бути запущена система чистого повітря, це все має бути протестованим. Адже найголовніше – це безпека матерів. новонароджених та персоналу”, – каже Марія Поліщук.

Водночас вона додала, що як тільки перинатальний центр здадуть в експлуатацію, персонал готовий до масового переходу у новий корпус.

Нагадаємо, у пресслужбі Чернівецької обласної адміністрації повідомляли, що до 10 березня 2020 року на даному об’єкті мають повністю завершитись будівельні роботи, зокрема про це повідомив заступник голови ОДА Богдан Ковалюк під час зустрічі з колективом КНП “Міський клінічний пологовий будинок №1” 14 січня.

Реклама

Залишити коментар