На Буковині збудують найбільшу в Західній Україні сонячну електростанцію

Ще кілька тижнів, й у селі Тарасівці, що на Новоселиччині, буде одна з найбільших в Західній Україні сонячних електростанцій.

Як розповів виконроб будівництва Олег Чайка, вона займає 108 гектарів землі і розрахована на виробництво понад 50 мегават електроенергії, йдеться у публікації “МБ“.

Цієї потужності може вистачити на десять таких населених пунктів, як Новоселиця. Постачатиметься світло через спеціальні трансформатори в єдині енергосистеми за “зеленим тарифом”.

Будівництво станції розпочали торік, сонячні панелі встановили у серпні. Виробництвом займатиметься ТОВ “Екотехнік – Тарасівці”, засновником якого є вінницька фірма “Солар Дженерейшн”. Будували ж об’єкт буковинські фірми “Техмонтаж”, “Зелене Поділля”, “Солар-Стальконструкція” із Дніпра, приватні підприємці, місцеві жителі. Монтажні роботи здійснювало до 260 спеціалістів. Коли станція запрацює на повну потужність, тут працюватиме понад 25 осіб. Складається вона з 210 тисяч сонячних панелей протяжністю 2,5 км, тобто між Тарасівцями і Ванчиківцями.

– Земля під будівництво електростанції була передана в оренду на заболочених ділянках, де сільгоспвиробництво не було можливим, – каже Ігор Кохал, сільський голова Тарасівців. – Тепер бюджет села матиме прибуток. До речі, фірма “Екотехнік-Тарасівці” зареєстрована у нас.

Вже цього року від цієї структури в сільський бюджет надійдуть кошти, які вимірюватимуться шестизначною цифрою. Гроші будуть спрямовані на розвиток сільської інфраструктури. До прикладу, почнеться будівництво нового сучасного стадіону.

Реклама

Залишити коментар