На “Порубному” намагались незаконно ввезти мотокуртки, арабську каву та італійські спагетті

Про це повідомляє ДФС у Чернівецькій області.

Буковинські митники припинили спробу незаконного ввезення мотокурток, арабської кави та італійського спагетті.

Громадяни України перетинали митний кордон цієї ночі на легкових автомобілях в пункті пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет» Буковинської митниці Держмитслужби. Обидва заїхали в пункт пропуску по смузі руху «зелений коридор». Такими своїми діями громадяни засвідчили, що не перевозить обмежені або заборонені до перевезення предмети або цінності.

Згідно рішення митного органу, транспортні засоби та громадяни були переведені на смугу руху «червоний коридор». Під час здійснення митних формальностей виявлено приховані від митного контролю товари.

Спершу митники виявили приховані в порожнинах під пасажирськими сидіннями, під розкладним столиком в салоні автомобіля та в господарській сумці 200 пачок кави торгової марки «Bellarom Gold», які попередньо були обмотані клейкою стрічкою та поміщені в поліетиленові пакети.

В іншому випадку громадянин намагався незаконно ввезти з Румунії до України 6 чоловічих мотокурток торгової марки «Alpinestars», а також 200 упаковок макаронних виробів торгової марки «Combino Spaghetti» та «TRE MULINI Spaghetti», які було приховано в речових нішах салону автомобіля.

Таким чином, громадянами вчинено дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю шляхом використання способів та засобів, що утруднюють їх виявлення.

За вказаними фактами складено протоколи відповідно до ч. 1 ст. 483 МКУ. Предмети правопорушення загальною вартістю 70 тис.грн. вилучено. Санкції статті передбачають також накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів.

Реклама

Залишити коментар