Чорнівку таки приєднають до Топорівців

Громаду села Чорнівка Новоселицького району планують приєднати до Топорівців Новоселицького району та Колінківців Хотинського району.

Таку пропозицію Чернівецька ОДА направила до Кабміну на затвердження документів щодо змін до перспективного плану громад Чернівецької області, про що повідомив у Facebook сільський голова Чорнівки Георгій Бота.

Він зазначив, що цю інформацію йому підтвердив директор департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Віктор Подорожний.

“Хочу довести до вашого відома, що це рішення прийнято, без ніяких підстав, без ніяких погоджень з громадою, незважаючи на мої прохання та попередження про те, щоб цього не робити так, як громада нашого села котегорічно проти такого об’єднання!”, – повідомив Бота.

Він додав, що “думку громади Чорнівки проігноровано”.

“В разі затвердження Кабінетом міністрів України цього подання щодо створення ОТГ з цими селами, нас об’єднають всупереч волі нашої громади, підступно, нахабно, так, як “заганяють овець у загону”, – повідомив сільський голова.

За словами Георгія Боти, він ініціює в селі збір підписів – звернення до голови ОДА Сергія Осачука та до міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з проханням не змінювати перспективний план щодо приєднання Чорнівки та Чернівців.

“Прошу всіх, чорнівчани, підтримувати збір підписів та максимально поширити цей пост з метою недопущення вирішення долі нашого села без участі нашої громади”, – додав Г. Бота.

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій ОДА громаді села Чорнівка Новоселицького району хочуть запропонувати об’єднатися із Колінковецькою ОТГ, проте жителі Чорнівки виступають категорично проти цього.

Реклама

Залишити коментар