В Україні розпочали пілотний проєкт із впровадження приватної тяги на залізниці, – Криклій

В Україні розпочато пілотний проєкт допуску приватних локомотивів до роботи на залізничних коліях загального користування

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook.

“Урядом сьогодні прийнято рішення про реалізацію пілотного проєкту щодо допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування”, – йдеться у повідомленні.

Мінінфраструктури визначатиме умови проведення пілотного проєкту, дільниці залізничної інфраструктури загального користування та учасників пілотного проєкту. Учасники пілотного проєкту дотримуватимуться вимог щодо безпеки перевезень.

“Ми маємо звернення від бізнесу про участь у такому пілоті, компанії готові закупити необхідний рухомий склад та провести навчання машиністів. Отже, ми не тільки дозволяємо бізнесу вирішити проблему з перевезеннями, а й тестуємо готовність компаній до відкриття ринку залізничних перевезень”, – пояснив Криклій.

За словами міністра, результати пілотного проєкту будуть враховані під час розробки підзаконних актів для імплементації положень нового закону “Про залізничний транспорт України”.

Реклама

Залишити коментар