У Німеччині почали розслідування щодо виконавців отруєння Скрипаля — Der Spiegel

Як повідомляє видання Der Spiegel із посиланням на власні джерела, влада Німеччини встановила, що «Петров» і «Боширов» у 2014 році перебували в околицях німецького міста Франкфурт протягом трьох днів. Припускається, що російська розвідка може мати зв’язки в німецьких спецслужбах.

«Боширова» та «Петрова» вважають співробітниками російських спецслужб, які були причетні до отруєння в британському місті Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в березні 2018 року.

26 вересня 2018 року видання The Insider і проєкт розслідувань Bellingcat повідомили, що справжнє ім’я Руслана Боширова — Анатолій Чепіга. За даними журналістів, він є полковником ГРУ РФ і має звання «Героя Росії».

9 жовтня видання The Insider і Bellingcat повідомили, що справжнє ім’я другого підозрюваного в отруєнні Скрипаля, відомого як Олександр Петров — Олександр Євгенович Мішкін. Він є військовим лікарем і полковником ГРУ Росії.

Росія заперечує причетність своїх спецслужб до хімічної атаки в Солсбері. Президент РФ Володимир Путін заявив, що «Боширов» і «Петров» — це цивільні громадяни, а в їхній біографії «немає нічого кримінального».

Реклама

Залишити коментар