Легендарного героя війни на Донбасі “зливають” з ЗСУ: фото документа і деталі скандалу

Героя України, підполковника Євгена Межевікіна, з позивним “Адам”, вирішили звільнити з посади заступника начальника управління підготовки однієї з військових частин за профнепридатність.

Про це написав сам Межевікін у Facebook.

“Айй літвінов мАлАдец.
ОРУ😆. Тепер мене потрібно по атестації убирати з посади. начальник, якому місце на лаві підсудних і розгляд отриманих нагород оцінює підлеглих!
На початку 2019 підмінити не вдалось, чекали рік”, – написав Межевікін.

У документі, який опублікував військовий зазначено, що бойовий офіцер “часто перебував на лікарняному і у відпустці” і не повністю справлявся з обов’язками.

“Ахах.
Хто не в курсі, «Адам» Герой України. Один з найкращих танкістів.
Скільки він російських танків, бронетехніки і живої сили з своїм екіпажем спалив на «взльоткі» ДАПа ніхто достеменно не знає.
Багато. Дуже.
І не тільки в ДАПі.
Зараз Женю технічно зливають з ЗСУ”, – написав у Facebook волонтер Роман Сініцин.

 

Межевікін за час війни пройшов шлях від командира роти до заступника комбрига. Екіпаж “Адама” тримав оборону в Пісках, Авдіївці, Спартаку і в периметрі Донецького аеропорту. Перебуваючи в районі ДАП, батальйон Євгена Межевікіна успішно застосував тактику мобільних танкових груп, яка дозволила відвести техніку з-під удару і ефективніше використовувати оборону на найбільш небезпечних напрямках. У жовтні 2014 в районі с. Дослідне з метою евакуації техніки і особового складу підрозділу однієї з аеромобільних бригад повітрянодесантних військ, екіпаж Євгенія Межевікіна зробив прорив смуги оборони ворога, забезпечив евакуацію особового складу і двох БТРів. Удостоєний звання Героя України з врученням ордену “Золота зірка”, а також ордену Богдана Хмельницького II та III ступенів.

Реклама

Залишити коментар