Голова ОДА подарував квіти противниці об’єднання Ломачинців і Новодністровська – МБ

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук під час свого візиту в Сокирянський район привітав з днем народження Лілію Кефу – керівницю ініціативної групи в Ломачинцях, яку називають “самопроголошеним секретарем сільради”, одну з активних учасників протестів проти приєднання села до Новодністровської ОТГ.

Про це у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомив заступник голови Новодністровської ОТГ Ігор Нажига.

Він повідомив, що Осачук, перебуваючи у робочій поїздці на території Сокирянського району, зустрівся з Кефою та вручив їй букет квітів з нагоди її дня народження. Про це Ігорю Нажизі стало відомо з допису на Facebook-сторінці однієї з учасниць ініціативної групи Анастасії Немченко.

“Це дуже тривожний дзвіночок для територіальних громад Сокирянщини та Буковини в цілому, адже першим, що зробив Сергій Дмитрович, це зустрівся з противниками децентралізації в районі. Ще й в супроводі Василя Козака, який робив і робить все, щоб дискредитувати дану реформу. Особливо боляче за Ломачинці, які пройшли найважчий шлях в процесі об’єднання з блокуваннями, погрозами та переслідуваннями. А голова ОДА не знайшов часу на зустріч з старостою чи представниками громади, а зустрівся з “ініціативною групою” та псевдосекретарем, що є фігурантами багатьох кримінальних проваджень. Невже новопризначений губернатор підтримує двовладдя в Новодністровській ОТГ?”, – сказав Ігор Нажига, додавши, що через дії очолюваної Кефою групи Новодністровська ОТГ втратила майже 1,5 млн грн на реконструкцію дитячого садка.

Як зазначає molbuk.ua,  у липні 2018 року група жителів Ломачинців на 12 годин заблокувала депутатів сільської ради, журналістів та представників Центру розвитку місцевого самоврядування через наміри сільради ухвалити рішення про приєднання села до Новодністровської ОТГ.

Зрештою, згодом Ломачинецька сільська рада таки ухвалила рішення про приєднання села до Новодністровської ОТГ. Після цього Ломачинецька сільська рада припинила юридично існувати.

У жовтні того ж року ця ж ініціативна група знову блокувала приміщення Ломачинецького старостинського округу №1: протестні дії в приміщенні колишньої сільської ради тривали кілька годин. Під час цього протесту люди, які називали себе депутатами сільради, намагалися заволодіти гербовою печаткою в.о. старости села.

Пізніше ініціативна група відкликала депутатів сільської ради, а також провела вибори, незаконність яких згодом була доведена в суді.

Учасників ініціативної групи називають людьми, близькими до голови Сокирянської районної ради Василя Козака. Та і сам Василь Козак не приховує своєї підтримки до цієї групи та судів проти Новодністровської ОТГ, пише видання..

Реклама

Залишити коментар