Нардеп Мазурашу втрапив у черговий скандал: звинувачують у приниженні спортсменів з інвалідністю

Про цк повідомила українська паралімпійська спортсменка Олена Акопян на своїй сторінці у Facebook.

У своєму дописі вона нагадала, що під час прес-марафону президента Володимир Зеленський поцікавився у Акопян, “хто і як посмів принижувати перемоги українських паралімпійців”.

“Я не хотіла перевантажувати шановного Володимира Олександровича негативом щодо прізвища депутата від “Слуги народу”, який дозволив собі принизити українських спортсменів з інвалідністю і декларувати меншовартість українських паралімпійців. Але коли сьогодні депутат Георгій Мазурашу дозволив собі у фейсбуці “наїжджати” на Президента України стосовно свідомої і цивілізованої підтримки наших спортсменів паралімпійського та дефлімпійського руху, я вирішила написати те, про що промовчала під час прес-марафону”, – написала Акопян.

Вона зазначила, що нардеп “допускає цинічну маніпуляцію діаграмами, в яких немає ні цифр, ні пропорцій”.

“А по-друге, я стверджую, що якщо забрати у паралімпійців кошти, то від цього досягнень українського спорту не прибуде. А щоб це було зрозуміло в цифрах і пропорціях, то я наведу правдиві діаграми з цифрами (джерело – Міністерство культури, молоді і спорту). Подивіться уважно: обсяг витрат в проекті бюджету-2020 на паралімпійську підготовку менший, ніж обсяг призових для олімпійців. При цьому обсяг призових для українських паралімпійців в наступному році значний за обсягом, але менший, ніж вся олімпійська підготовка”, – написала українська спортсменка.

“Я вболівала і вболіваю за наших олімпійців, я тренувалась і дружила з Яною Клочковою, ми разом перемагали на славу України. Варто подумати про ефективність використання коштів у спорті. У системі паралімпійського і дефлімпійського спорту, Національного комітету спорту інвалідів України і Інваспорту вона ефективна і результативна!!! І саме тому від імені українських спортсменів з інвалідністю я просила Президента України підтримки. Дякую, пане Президенте!”, – повідомила Олена Акопян.

Реклама

Залишити коментар