ЗМІ: Фірташ допомагав Джуліані “атакувати” Байдена

Прагнучи дискредитувати ймовірних ворогів президента США Дональда Трампа, його близькі союзники отримали ключові документи та інформацію з боку українського олігарха Дмитра Фірташа, який розшукується в США за звинуваченням у корупції.

Про це повідомляє видання Time, посилаючись на п’ять джерел, безпосередньо причетних до цих дій, і ще двох знайомих з ситуацією людей.

Повідомляється, що ця інформація надійшла від юридичної команди Дмитра Фірташа.

“У межах свого юридичного захисту адвокати Фірташа зібрали документи, в яких містяться спірні звинувачення проти колишнього спецпрокурора Роберта Мюллера і колишнього віце-президента Джо Байдена. Адвокати Фірташа передали ці документи та іншу інформацію співробітникам особистого адвоката Трампа Руді Джуліані”, – пише видання.

Згідно з інформацією автора статті, Джуліані нібито представляв американському суспільству деякі з цих документів як доказу правопорушень з боку Мюллера і Байдена.

Повідомляється, що ключовим із зазначених документів є свідчення під присягою колишнього українського прокурора Віктора Шокіна, який звинувачує Байдена в корупції.

“Це свідчення, які я дістав”, – повідомив Джуліані.

Як пише автор матеріалу, Джуліані при цьому не згадав, що свідчення під присягою були отримані юридичною командою Фірташа. На початку документа Шокін пише, що він робить заяву “на прохання адвокатів, які виступають на стороні Дмитра Фірташа”, йдеться у статті.

Реклама

Залишити коментар