З 1 січня Газпром може почати поставляти газ для українських споживачів — Коболєв

Російська компанія Газпром з 1 січня 2020 року може почати напряму поставляти газ українським споживачам у разі підписання договорів про приєднання за європейськими правилами.

Про це голова Нафтогазу Андрій Коболєв сказав 9 жовтня в ході П’ятого українського газового форуму, пише Інтерфакс-Україна.

“Газпрому ніщо не заважає почати постачання газу українським споживачам в будь-який момент часу. Як тільки у нас будуть підписані договори про приєднання, і як тільки ми впровадимо європейські норми роботи ринку газу, Газпром зможе прийти на цей ринок і поставляти в такій кількості газ споживачам, як вони забажають. Більш того, вони можуть робити це досить ефективно, якщо їх ціни будуть дешевшими, ніж у європейських постачальників”, – заявив Коболєв.

Він додав, що небажання Газпрому виконувати поточний контракт з Нафтогазом на постачання газу є “питанням політичної площини”. Коболєв допускає, що після закінчення дії контракту російська компанія знову може вийти на український ринок, якщо запропонує споживачам більш цікаву ціну.

“Я не здивуюся, якщо 1 січня ми побачимо Газпром експорт постачальником газу для великих українських споживачів, підприємств різної сфери”, – підкреслив він.

Реклама

Залишити коментар