Ердоган повідомив, що турецькі війська розпочали операцію в Сирії

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив про те, що турецькі війська розпочали операцію «Мирна весна» на півночі Сирії.

Про це він повідомив у Twitter.

«Збройні сили Туреччини разом із Національною армією Сирії щойно розпочали #OperationPeaceSpring проти терористів PKK / YPG та Daesh на півночі Сирії. Наша місія — запобігти створенню коридору терору через наш південний кордон та принести мир у цьому районі», — написав Ердоган.

Він додав, що операція «Мирна весна» має створити «безпечну зону» та сприяти поверненню сирійських біженців додому.

Нещодавно турецька влада оголосила про нову військову операцію на півночі Сирії, яка направлена проти курдських сил. Останніми днями турецька армія перекидає у прикордонні райони війська та техніку. Офіційно Анкара обіцяє створити на півночі Сирії зони безпеки, але фактично турки хочуть очистити від курдів райони на схід від річки Євфрат, що межують з Туреччиною.

Курди є союзниками США у регіоні, але президент Дональд Трамп оголосив про вивід американських військ з Сирії. Вони не братимуть участі в операції Туреччини, але й не перешкоджатимуть.

У зв’язку з цим Трампа звинуватили у зраді курдів через те, що він «кинув їх напризволяще». Сам глава Білого дому заперечує це, наголошуючи, що США продовжують підтримувати курдів фінансово та постачають їм зброю.

У своєму Twitter Трамп написав, що США та Туреччина мають «дуже гарні» відносини, але він застерігає Анкару від будь-яких «необґрунтованих та непотрібних бойових дій», погрожуючи руйнівними наслідками для економіки Туреччини та курсу валюти країни.

Реклама

Залишити коментар