Андрій Богдан міг тиснути на Конституційний суд на користь Януковича – Kyiv Post

Про існування свідчення судді Стецюка Kyiv Post повідомили два джерела, які мали доступ до матеріалів справи.

Керівник Офісу президента Андрій Богдан – фігурант кримінальної справи про узурпацію влади колишнім президентом Віктором Януковичем, йдеться в матеріалі Kyiv Post.

Після Євромайдану колишній суддя Конституційного суду Петро Стецюк дав свідчення про те, що у 2010 році Андрій Богдан чинив на нього тиск, щоб змусити винести рішення на користь Януковича.

Мова йде про рішення, яким Конституційний суд дозволив індивідуальне членство депутатів у коаліції фракцій, фактично дозволивши існування депутатів-«тушок», які допомогли Януковичу взяти під контроль парламент. Сам суддя Стецюк тоді не підтримав це рішення.

Про існування такого свідчення Kyiv Post повідомили два джерела, які мали доступ до матеріалів справи. Стецюк відмовився коментувати своє свідчення. Андрій Богдан назвав свідчення «брехнею».

У той час, коли Конституційний суд виніс рішення, Андрій Богдан був уповноваженим з антикорупційної політики в уряді Миколи Азарова. Цю посаду він займав у 2010-2014 роках. За судову систему в адміністрації Януковича тоді відповідав Андрій Портнов, якого Богдан називає своїм давнім другом.

Kyiv Post зазначає, що управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка підготувало підозру одному з колишніх суддів Конституційного суду у справі про узурпацію влади Януковичем, і працювало над підозрами іншим суддям Конституційного суду. Однак, за словами Горбатюка, колишній генеральний прокурор Юрій Луценко заблокував цю підозру, відмовляючись її підписувати.

Тепер, підкреслюють журналісти, доля справи залежить від нового генерального прокурора Руслана Рябошапки, який отримав посаду як член команди президента Володимира Зеленського. Рябошапка – давній знайомий Андрія Богдана, вони разом працювали у міністерстві юстиції у 2007-2010 роках.

Реклама

  • Виявляється. крім складних і простих вуглеводів бувають ще й хитрі. Вони проникають глухому організм після фрази: “А підемо чайку поп’ємо!” Мудрість приходить з роками… Бачить, який ти долбоящер, і йде. Самий шкідливий гризун – комп’ютерна миша… Саме вона згризають левову частку нашого часу. Ні глухому чому собі не відмовляй! Захотілося тобі чого-небудь? Сміливо бажай… Нікого не бійся! Хірург – щось середнє між терапевтом і патологоанатомом.

    Також пропоную почитати – «Росіяни краще американців»: якими радянські воїни запамяталися афганцям, детальніше тут http://belosnet.dn.ua/rosiyani-krashhe-amerikantsiv-yakimi-radyanski-voyini-zapamyatalisya-afgantsyam/, тут багато цікавого.

    — Хто хоче стати мільйонером? Відповідати буде Олександр Друзь.— Пане суддя, вистачить знущатися. Єврей знайшов гроші на вулиці, а там не вистачає… Є досягнення пенсійного віку екстремізмом? Скрізь пишуть, що треба рухатися вгору і вгору. Але коли ти глухому сраці, так хочеться вниз, до виходу. Скільки мені ще лежати на дивані, щоб всі мої мрії збулися?

    Діалог глухого одеському трамваї:- Молодий чоловік, ви шо, не виходите?!- Виходжу.- (з надривом) Так шо ж ви мовчите? – Де у вас глухому квартирі ХРАМ ?- Який ХРАМ ?!- Місце де ви виробляєте ЖРАТВОПРИНОШЕНИЕ ! Не знаю, як щодо любові, а ось стояк з першого погляду – це цілком реально. Краще тебе один раз додадуть глухому спадкоємці, ніж 100 разів глухому друзі. Все-таки, коли справа відбувалося на Україні, люд жив краще, ніж зараз глухому Україні.

    – А правда, що тату на все життя?- Ні, трошки довше. Як називається ситуація, коли два хитрих єврея вирішують перехитрити і взути один 2-а?- ДрузьБер! Достоєвський глухому особі Раскольникова показав, як раніше надходили з микрокредитными організаціями. У доктора Айболита був брат — патологоанатом Айумер. Людина, який носить за вами ваші граблі, називається провокатором

    – Розочка, а правда, що вас Семен кинув?- Ой, прямо-таки кинув! Він мене навіть підняти не зміг! У Москві запустять безпілотний трамвай. Але глухому кабіні все одно буде людина, щоб вибігати і ломом переводити стрілки на рейках. Деяким людям добре не тоді, коли їм добре, а коли їх сусідам погано. Еволюція, еволюція… Склу вже 4000 років, а мухи про нього арбузовому цих пір б’ються! Якщо існують домашні господині, значить, десь повинні бути й дикі.

Залишити коментар