Уряд планує отримати до 6 млрд грн від малої приватизації у 2020 році

У 2020 році Кабінет міністрів України очікує у 2020 році продати малих державних компаній на 5-6 мільярда гривень.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час виступу на бізнес-форумі, передає «РБК-Україна».

«Приватизація. Ми розраховуємо на те, що мала приватизація буде суттєво пришвидшена. Наступного року ми розраховуємо отримати 5-6 мільярда гривень у бюджет від малої приватизації та активно працюємо над тим, щоб максимальна кількість великих об’єктів була підготовлена до приватизації», — повідомив Гончарук.

Мала приватизація в Україні відбувається за допомогою системи електронних торгів «Prozorro.Продажі». Зокрема, завдяки їй в держава отримує доходи від приватизації. Однак цих доходів, все ж, недостатньо для виконання запланованих у бюджеті на 2019 рік надходжень. Так, станом на початок серпня 2019 року річний план надходжень від приватизації в Україні було виконано на 2,1%. Надходження до бюджету, які мала забезпечити приватизація, замінили за допомогою державних запозичень. Зокрема, завдяки цьому держава від початку року позичила 311,5 мільярда гривень.

2 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про скасування переліку заборонених для приватизації підприємств. За це рішення проголосувало 250 депутатів.

Реклама

Залишити коментар