Тепло буде: Коболєв повідомив, що Україна вже накопичила газу на весь опалювальний сезон

Запаси газу в українських підземних сховищах перетнули межу в 20 млрд куб. м, що більше ніж на 4 млрд куб. м перевищує торішній показник.

Запаси газу в українських підземних сховищах перевищили 20 млрд кубічних метрів, що означає повне виконання плану щодо запасів газу на зиму і дає змогу Україні пройти опалювальний сезон навіть на випадок припинення Росією транзитного контракту з січня 2020 року. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.

“Сьогодні вже можна сказати – плани з підготовки до непростої зими нам вдалося повністю виконати. Хочу подякувати всім, хто допоміг знайти для цього фінансові ресурси, хто забезпечив закупівлю газу і його закачування до підземних сховищ”, – написав він.

За словами Коболєва, запаси газу в українських підземних сховищах перетнули межу в 20 млрд куб. м, що більше ніж на 4 млрд куб. м перевищує торішній показник і є найбільшим рівнем за останні 9 років.

“Газу в підземці досить, щоб забезпечити надійну роботу ГТС і газопостачання всіх українських споживачів цієї зими, навіть якщо Росія піде на переривання транзиту через Україну”, – зазначив голова “Нафтогазу”.

Реклама

Залишити коментар