Призовників закликають не чекати повісток, а приходити до військкоматів самостійно

Призовники не повинні чекати повістку, а прийти до військового комісаріату самостійно.

Це надає ряд переваг, зокрема, змогу обирати місце проходження строкової служби, заявляють у Чернівецькому обласному військкоматі..

У разі отримання повістки, необхідно прибути до військкомату протягом 10 днів. У Чернівецькій області тривають підготовчі заходи до проведення призову громадян на строкову військову службу, який розпочнеться з 1 жовтня і триватиме до кінця грудня.

Юнаки з районів області прибувають до обласного збірного пункту, щоб пройти військово-лікарську комісію для підтвердження придатності до служби та призначаються в команди. За час осіннього призову 420 юнаків з Буковини будуть призвані на строкову службу в Збройні сили, Національну гвардію, Державну прикордонну службу та Державну спеціальну службу транспорту. Нагадаємо, що за законодавством на строкову службу призиваються юнаки віком 20-27 років.  Термін строкової служби у війську для призовників, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, за її наявності – 12 місяців.

При цьому варто наголосити, що військовослужбовців строкової служби до виконання бойових завдань у районі проведення ООС не залучають.

Згідно із законодавством за ухилення від призову на строкову військову службу передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Юнаків заликають вчасно прибути до військових комісаріатів для виконання військового обов’язку.
За отриманням додаткової інформації можна звернутися в Чернівецький ОВК за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 32, або в комісаріати за місцем перебування на військовому обліку. Телефони: 0509480349, (0372) 524349.

Реклама

Залишити коментар