Герус: Поставки дизпалива з РФ скоротяться майже в два рази

З 1 серпня поставки російського дизпалива в Україну скоротяться майже в два рази.

Про це заявив представник президента в Кабміні Андрій Герус на брифінгу у вівторок, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Поставки російського ресурсу в серпні скоротяться майже вдвічі … Те, що йде через трубопровід, скоротиться десь з 200 тисяч тонн до 100 тисяч тонн. Крім того, ми маємо інформацію про те, що російська “Лукойл” хотіла поставляти в Україні 80 тисяч тонн, але поки не отримала дозвіл від російського міністерства”, – сказав він.

За його словами, поставки дизпалива морем у серпні зростуть у три-чотири рази, також збіьшуються поставки нафтопродуктів з Білорусі, Литви і країн ЄС.

“Потужності нафтотерміналів в морських портах України дозволяють збільшити обсяги переробки нафтопродуктів. “Укрзалізниця” може забезпечити достатню кількість рухомого складу для їх перевезення. Також “Укрзалізниця” сформує незнижуваний запас дизпалива для стабільної роботи”, – зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, введення спецмита не викличе дефіциту нафтопродуктів на ринку України.

Герус додав, що російські компанії, які нещодавно призупинили роботу на ринку України, зацікавлені у її продовженні, про що свідчить їхня поведінка, зокрема те, що в липні вони закачали додаткові 40 тисяч тонн дизпалива у власні сховища з метою уникнути оплати спецмита.

Представник президента також зазначив, що причин для росту цін на дизпаливо немає.

“Усі трейдери підтверджують стабільність цін, ніякого зростання немає, і тим більше немає приводу для росту цін в роздрібних мережах. Минулого тижня і навіть вчора ми спостерігали зниження цін на скраплений газ, незважаючи на введені спецмита”, – сказав він.

Реклама

Залишити коментар