У ВР подали законопроєкт, у якому передбачено люстрацію для Зеленського та майбутніх нардепів

Згідно опубліковано проєкту закону, люстрація буде поширюватись на Президента України та депутатів Верховної Ради до 2024 року.

12 липня народний депутат Григорій Шверк подав на розгляд до Верховної Ради проєкт закону № 10444-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо очищення влади, повідомляє портал sud.ua.

Автор зазначає, що законопроектом №1 0444 до переліку осіб, що підлягають люстрації, вносяться посади Президента України, народних депутатів та депутатів різни рівнів, а також «кандидатів у народні депутати України, кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, кандидатів на пост Президента України, кандидатів на посади сільських, селищних, міських голів та старост у порядку, визначеному законодавством». Пропонується люструвати всіх, хто працював на цих посадах до 19 травня 2019 року.

Проектом вноситься низка суттєвих змін до Закону України «Про очищення влади», а також до законів України «Про вибори народних депутатів України», «Про вибори Президента України», «Про місцеві вибори», «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Так, до статті 3 ЗУ «Про очищення влади» запропоновано внести наступну частину:

«Заборона, передбачена частиною третьою статті 1 цього Закону, застосовується до осіб, які обіймали посаду (посади) у період з  23 лютого 2014 року до 20 травня 2024 року та не були звільнені в цей період з відповідної посади (посад) за власним бажанням».

Нагадаємо, 11 липня президент Володимир Зеленський заявив про плани внести зміни до закону про очищення влади і внести у перелік посад, які підпадають під люстрацію,  всіх представників влади, які керували країною з 2014 по 2019 роки.

Реклама

Залишити коментар