ЗМІ знайшли відео, на якому захоплений СБУ бойовик каже, що ховав «Бук» на Донбасі

Журналісти знайшли на відео 2015 року вивезеного СБУ в Київ бойовика Володимира Цемаха, де він говорить, що ховав зенітну установку «Бук» на Донбасі. Саме з «Буку», за даними міжнародного слідства, збили «боїнг» рейсу MH17 в липні 2014 року

Відповідне інтерв’ю знайшли журналісти видання «Настоящее время», повідомляє Громадське.

Йдеться про відео з ютуб-каналу одного з відділень російської партії «Родина». Цемах, який був командиром протиповітряної оборони бойовиків в місті Сніжне, розповідає популярну на той час версію російської пропаганди про те, що малайзійський «боїнг» збив український штурмовик Су-25.

За словами бойовика, його підлеглий із «зушки» — зенітної установки — збив один український штурмовик, а інший Су-25 збив MH17.

Також Цемах розповідає, що витягав «якогось» пацана і «щось» ховав.

«Одне слово в цій цитаті автори відео запікали, але якщо читати по губах, то можна припустити, що ним могло бути слово «Бук», — зазначають журналісти.

Служба безпеки вивезла Цемаха з окупованого Сніжного до Києва, суд відправив його під варту на 2 місяці. Бойовик може стати свідком або підозрюваним у справі про збиття MH17. Офіційно Цемаху висунули стандартне для бойовиків обвинувачення — «участь у терористичній організації», стаття 258-3 Кримінального кодексу.

Реклама

Залишити коментар