Парубій: Зеленський не зможе ветувати закон із нормами про імпічмент президента

Президент України Володимир Зеленський зобов’язаний підписати ухвалений парламентом закон про тимчасові слідчі комісії (ТСК), в який була внесена процедура імпічменту глави держави

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, відкриваючи ранкове пленарне засідання 5 липня, повідомляє Громадське.

Він нагадав, що згідно зі статтею 94 Конституції України, у Президента на підписання або повернення до парламенту зі своїми пропозиціями для повторного розгляду закону є 15 днів. Однак цей термін сплив ще 27 червня. Відтак, закон за Конституцією України вважається затвердженим Президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений.

«Пане Зеленський, інформую Вас, що Ви більше не маєте права ветувати закон про ТСК. Зараз Ви можете його тільки підписати. Якщо він буде ветований, це буде порушення закону», — сказав Парубій.

Голова ВР переконаний, що Президент України не буде порушувати закони і Конституцію і найближчим часом підпише закон про тимчасові слідчі комісії, адже за них проголосували майже 300 народних депутатів України.

6 червня Верховна Рада ухвалила закон про ТСК, що передбачає врегулювання процедури імпічменту президента. Закон був переданий президенту Зеленському для підписання.

12 червня голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон.

 

Реклама

Залишити коментар