Заступник мера Сум закликав відправляти представників ЛГБТ спільноти до концтаборів

Про це повідомляє інформагенство УНН з посиланням на Інформаційний портал Харківської правозахисної групи.

22 червня, за день до початку ЛГБТ-маршу у Києві, заступник мера Сум Максим Галицький у своєму Facebook дописі закликав відправляти представників ЛГБТ спільноти до концтаборів.

Приблизно через годину Facebook видалив публікацію, що обурило її автора: “А як же ‘Кожна людина має право на свободу переконань і на вільне їх виявлення; це право включає свободу безперешкодно дотримуватися своїх переконань та свободу шукати, одержувати і поширювати інформацію та ідеї будь-якими засобами і незалежно від державних кордонів’? Питання риторичне”.

 

У коментарях він уточнив, що не закликає відновлювати концтабори, оскільки, як він вважає, їх функції зараз виконують виправні колонії. Він же наполягає на криміналізації одностатевих стосунків та їх “пропаганди”, приводячи як приклад законодавство СРСР та післявоєнної Німеччини (де гомосексуальність залишалася злочином до 1969-го року).

Наразі, подібні дописи та повідомлення відсутні на сторінці.

У зв’язку з його висловленнями у соціальній мережі, Сумський відділ ГУ НП відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 КК України — умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми переконаннями.

Реклама

Коментарі:

  • Такі теж погляди в суспільстві. Причому, їх більшість.

    КМДА можна офіційно підтримувати ЛГБТ, а транслювати думку більшості – ні?

  • Що ж там за мер, який призначив собі такого заступника, і що ж там за місто, в якому такий заммера?!

Залишити коментар