У Грузії – масові протести через виступ політиків з РФ

Виступ російських політиків у парламенті Грузії став причиною масових протестів і ймовірної відставки спікера парламенту країни.

Про це повідомляє Грузія online, передає Корреспондент.

Відзначається, що в четвер тисячі людей вийшли на акції протесту через виступ російських політиків у парламенті Грузії. До протестувальників також приєдналися представники різних грузинських опозиційних партій.

Невдоволення громадськості викликав той факт, що в парламенті проходила сесія Міжпарламентської православної асамблеї, а ведучий сесії депутат російської Думи Сергій Гаврилов сів у крісло голови парламенту Грузії.

Після цього російській делегації довелося терміново покинути країну в супроводі охорони в зв’язку з початком в Грузії акції протесту проти їхнього перебування в країні.

Опозиція дала правлячій партії термін одну годину для відставки трьох високопоставлених чиновників – голови парламенту Іраклія Кобахідзе, голови МВС Георгія Гахарії і голови СГБ Вахтанга Гомелаурі. Після закінчення терміну учасники акції увірвалися на територію парламенту.

Поліція намагалася зупинити їх, але не застосовувала кийки або інші спецзасоби, намагаючись мирно витіснити учасників акції з території парламенту.

Міністерство внутрішніх справ Грузії назвало протести біля будівлі парламенту в Тбілісі спробою масового перевороту.

У повідомленні наголошується, що всупереч закликам поліцейських демонстранти продовжили протистояння з правоохоронцями та вторгнення в будівлю парламенту.

“МВС дасть відповідну оцінку спробі масового перевороту і вторгнення в будинок парламенту”, – підкреслили в міністерстві.

Нагадаємо, під час протестів у Тбілісі постраждали щонайменше 52 людини, зокрема 38 правоохоронців. Спецназ почав стріляти в мітингувальників гумовими кулями, поліція застосувала сльозогінний газ.

Протестувальники в Тбілісі влаштували погром в офісі партії Грузинська мрія, повідомляє грузинський Первый канал.

Зазначається, що мітингувальники також спалили прапор правлячої партії. Крім того, вони трощили шибки автомобілів і лавки на вулиці.

Реклама

Залишити коментар