Команда Януковича повертається: Клюєв висувається кандидатом у народні депутати

Колишній глава Адміністрації президента за часів Віктора Януковича Андрій Клюєв висувається кандидатом у народні депутати.

Про це повідомляє Telegram-канал THE NEWSROOM, пише Еспресо.

За даними джерела, Клюєв висувається по 46-му округу на Донеччині, нібито, від Ліберально-демократичної партії, що дозволяє йому не подавати документи до ЦВК особисто.

Видання зазначає, що представник партії вже подав документи на Клюєва, на даний момент вони перебувають на розгляді комісії.

При цьому журналісти з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляють, що доказів перебування Клюєва останні 5 років за кордоном формально немає.

“Джерела в одному з вищеперерахованих відомств розповіли нам, що останні офіційні відмітки про виїзд Клюєва за кордон та заїзд назад в Україну датуються початком січня 2014 року. Граничною є дата заїзду в країну після новорічний свят. І, оскільки наприкінці того ж місяця поплічники Януковича вже тікали з України чагарями, відміток про героїчний їхній виїзд за кордон у прикордонних базах нема. Тепер вони можуть заявити, що, наприклад, весь цей час перебували в підпіллі проукраїнських партизанів Криму, а Крим – це Україна”, – зазначає видання.

Таким чином, ЦВК не має формальних підстав відмовити Клюєву в реєстрації кандидатом, для якої обов’язковою умовою є проживання в Україні впродовж останніх 5 років перед виборами.

“З цієї ж причини, за нашими даними, ЦВК була вимушена зареєструвати екс-заступника генпрокурора при Януковичі Рената Кузьміна, який перебував у розшуку, а тепер балотується за списком ЗаЖопи (Оппозиційна платформа “За життя” – ред.)”, – зазначає THE NEWSROOM.

Андрій Клюєв перебуває під слідством в Україні – його підозрюють у заволодінні з травня 2010 по квітень 2011 року держайном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах. За даними СБУ, Клюєв живе в Московській області РФ.

Реклама

Залишити коментар