Ремонт вулиці Руської у Чернівцях розпочався

Розпочинаються роботи по капітальному ремонту вулиці Руської. Перший етап робіт відбуватиметься на відрізку від вул.П.Сагайдачного  до вул.Т.Шевченка. Для приватного транспорту тут на період ремонту дороги застосовуватиметься стандартна схема об’їзду, яка буде позначена відповідними дорожніми знаками.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

В бік вул. Т.Шевченка можна здійснити об’їзд по вул.В.Маяковського, в зворотній бік – по вул.Н.Яремчука, рух громадського транспорту не змінюватиметься.

Роботи, які заважатимуть руху громадського транспорту, здійснюватимуться в нічний час. Наступний етап ремонту вулиці Руської буде на відрізку від вулиці Т.Шевченка до вулиці Л.Кобилиці, потім від вул.Л.Кобилиці до вул.Січових Стрільців.

Довідково: Роботи з капітального ремонту вул.Руської виконує підрядна організація ПП. «ГРЕЙП 2002». Договірна ціна скаладає 35 млн.978тис.грн.

Замовник будівництва – департамент ЖКГ, генеральний проектувальник  ТОВ «Проектно-вишукувальний інститут «Чернівціагропроект».

Довжина ділянки 869 м., ширина проїзної частини 8-10,5м., кількість смуг -2-3, ширина однієї смуги -3,5-4 м.

На вулиці буде 14 пішохідних переходів, 5 зупинок громадського транспорту.

В районі перехресть вулиць Руської та П.Сагайдачного передбачається радіус заокруглення по бортовому каменю 4 м з боку центру міста., до прилеглих до вул.Руської вулиць також передбачені радіуси заокруглення.

В місцях зупинок громадського транспорту будуть влаштовані кишені за межами проїжджої частини та додаткові розширення в районі мосту.

Проїзна частина вулиці від тротуару відділена бортовим каменем.

При в’їздах в двори помешкань громадян та в громадські будівлі буде виконано зниження бордюрного профілю. Передбачено також влаштування пандусів на пішохідних переходах на з’їздах з тротуарів на проїзну частину для маломобільних груп населення.

Тротуари по всій довжині будуть відмежовані від газонів бетонним поребриком.

По довжині вулиці, в межах вул.Зеленої та вул.Січових Стрільців, з боку ринку влаштовано велодоріжку ширино. 1,5 м. На ділянці вулиці, що підлягає капремонту, влаштовуються запобіжні та розподільчі смуги, світлофорні об’єкти, штучне освітлення вулиці.

Також робочим проектом передбачається заміна існуючої сталевої водопровідної мережі діаметром 500мм на нову поліетиленову діаметром 315 мм. та чавунної діаметром 100 мм на нову поліетиленову діаметром 75 мм. Передбачається перепідключення водопровідних вводів, встановлення регулятора тиску на перехресті вулиць Січових стрільців та Руської.

Заміна існуючої бетонної каналізаційної мережі діаметром 250 мм передбачається на полімерну діаметром 400 мм. Всі ремонтні роботи планується виконати впродовж шести місяців.

Реклама

Залишити коментар