Дебати Порошенка і Зеленського: у ЦВК озвучили офіційну позицію

Центральна виборча комісія заявила, що до призначення другого туру виборів дискусії між кандидатами в президенти щодо місця та умов дебатів можуть бути сприйняті як передвиборча агітація, що є грубим порушенням закону.

Про це йдеться на офіційній сторінці ЦВК у соціальній мережі Facebook.

У відомстві зауважили, що рішення про теледебати буде ухвалено після призначення повторного голосування. Станом на 4 квітня ЦВК не встановила результатів голосування у першому турі.

“Теледебати за рахунок коштів бюджету проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин… Їх проведення є місцезнаходження Національної суспільної телерадіокомпанії України”,- заявили у ЦВК.

Водночас, кандидати на пост президента мають право проводити передвиборчу агітацію в різних форматах виключно за рахунок коштів виборчих фондів.

У ЦВК додали, що телекомпанії також можуть організовувати “один цикл теледебатів під час виборчого процесу”, який транслюватиметься в  прямому ефірі. При цьому телеканал зобов’язаний надати кандидатам однакові проміжки ефірного часу.

Фото: pravda.com.ua.

Реклама

Залишити коментар