“Укрзалізниця” ближчим часом не запустить потяг “Чернівці-Сучава”

“Укрзалізниця” ще не готова до запуску залізничного сполучення за маршрутом Чернівці – Сучава з пересадкою на станції Вадул-Сірет. У компанії скаржаться на відсутність рухомого складу та пояснюють рішення відносно низьким пасажиропотоком у напрямку Румунії.

Про це розповів Олександр Красноштан, начальник департаменту пасажирських перевезень дальнього сполучення “Укрзалізниці”, пише ЦТС.

“Румунія… поки що ні. У нас є потяг Київ-Бухарест, але, скажимо так, це не Польща і не Угорщина, де ми відчуваємо хороший пасажиропотік. У напрямку Румунії він значно менший”, – пояснив Красноштан.

“Питання запуску ще одного потягу ініціювала Чернівецька обладміністрація – вони просили зробити потяг Чернівці – Сучава з зупинкою на станції Вадул-Сірет. На жаль, поки ми не можемо затвердити цей напрямок, бо не маємо рухомого складу. Ми готові розглядати співпрацю з місцевою владою Чернівецької області чи міста Чернівці на умовах спавфінансування придбання рухомого складу типу Pesa. Без часткової участі місцевої влади проект навряд вдасться втілити”, – додав Олександр Красноштан.

Реклама

Залишити коментар