Керівників «Укроборонпрому» перевірять на поліграфі – президент

Президент України Петро Порошенко звернувся до Уряду з проханням забезпечити організацію досліджень на поліграфі всього керівного складу Державного концерну “Укроборонпром”.

Про це глава держави повідомив під час наради з Секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Турчиновим та заступником Секретаря РНБОУ Сергієм Кривоносом, йдеться на сайті президента України.

“Ми звертаємося до Уряду з проханням забезпечити організацію досліджень на поліграфі всього керівного складу Державного концерну “Укроборонпром”. Окремо підготуйте списки тих, хто має пройти дослідження. Прошу включити туди і керівників державних підприємств оборонно-промислового комплексу – і керівників підприємств, і тих, хто відповідає за фінансову діяльність”, – сказав Порошенко.

Президент додав, що у випадку виявлення обставин скоєння злочину результати досліджень поліграфа передадуть або контррозвідці Служби безпеки Україна, або у правоохоронні органи.

Порошенко також наголосив, що на підставі рекомендацій полковника Кривоноса звернеться до Уряду щодо негайного фінансування міжнародного аудиту концерну “Укроборонпром”. Він додав, що рішення має бути прийнято вже в квітні.

Глава держави підкреслив, що перевірку діяльності “Укроборонпрому” має провести також  Рахункова палата України.

Президент підкреслив важливість прискорення розгляду у Верховній Раді законопроекту щодо змін до законодавства про державне оборонне замовлення.

Щодо питання Наглядової ради “Укроборонпрому” глава держави підтримав пропозицію залучити туди представників наших стратегічних партнерів для забезпечення ефективності і прозорості її функціонування.

Секретар РНБО Олександр Турчинов доповів, що більшість підприємств оборонної промисловості працюють в штатному режимі і достатньо ефективно, зокрема над виконанням ракетної програми, затвердженої рішенням РНБО.

Реклама

Залишити коментар