В Антарктиді у голосуванні на виборах президента взяли участь 34 українці

Голосування на виборах президента на українській антарктичній станції “Академік Вернадський” розпочалося у неділю, 31 березня, о 8:00 за місцевим, аргентинським, часом (о 14:00 за київським часом) та закінчилося за годину.

Про це повідомляє прес-служба Національного антарктичного наукового центру, передає Тoday.ua.

У голосуванні на спецдільниці взяли участь 34 громадянина – 11 учасників 23-ої Української антарктичної експедиції та 23 члени сезонного загону науковців, які нині перебувають на станції.

О 15:40 скан-копія протоколу за результатами голосування була відправлена через інтернет до Центральної виборчої комісії.

Оригінали ж бюлетенів та протоколу опечатані та будуть передані до ЦВК після ротації постійної антарктичної експедиції, приблизно в другій половині квітня 2019 року, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, антарктична станція «Академік Вернадський», яка розташована за 15 тисяч км від Києва, є найвіддаленішою виборчою дільницею України. Полярники можуть реалізувати своє виборче право, беручи участь в обранні президента та парламенту (голосувати за списки партій), проте не голосують за кандидатів в мажоритарних округах та не беруть участі у місцевих виборах.

Фото – fb Antarctic Center

 

Реклама

Залишити коментар