Президентські вибори в Україні стартували: що взяти з собою на дільницю?

Сьогодні, 31 березня, о 8:00 в Україні розпочалися президентські вибори 2019 року. У цей день до 20:00 українці зможуть проголосувати за одного з кандидатів.
Для того, щоб здійснити волевиявлення, виборець повинен прибути на виборчу дільницю у встановлений термін.
При собі обов’язково потрібно мати документ, що підтверджує громадянство: паспорт громадянина України, закордонний паспорт, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, тимчасове посвідчення громадянина України, довідка установи виконання покарань або слідчого ізолятора, пише Корреспондент.
Голосувати на виборах можуть всі громадяни України, яким виповнилося 18 років. Взяти участь у виборах не зможуть тільки ті особи, яких суд визнав недієздатними.
У 2019 на посаду президента балотується рекордна кількість кандидатів – 39. Через таку кількість кандидатів бюлетень у ході президентських виборів теж буде рекордним – довжиною 80 см.
Згідно із законодавством України, термін каденції президента триває п’ять років. Одна і та ж людина не може займати цю посаду два терміни поспіль. Тобто, якщо за результатами виборів 2019 року президентом знову буде обрано Петра Порошенка, то у 2024 році він балотуватися вже не зможе.
Реклама

  • Чи мають право відмовити у видачі бюлетня, якщо у мене є тільки паспорт громадянина України для виїзду за кордон (паспорт громадянина України залишився на роботі)?

Залишити коментар