В Інгушетії поліцейських, які стали на захист мітингувальників, звільнили

В Інгушетії розформували батальйон патрульно-постової служби поліції, співробітники якого стали на захист учасників мітингів у Магасі 26 березня проти передання землі Чечні.

Про це повідомив колишній прес-секретар  глави республіки Калой Ахільгов, пише “Meduza”.

За його словами, 19 осіб звільнили “за втрату довіри”. Він зазначив, що ці поліцейські допомогли уникнути великої кількості жертв.

“Все сталося через те, що поліцейські відмовилися виконувати наказ щодо розгону мітингувальників. Жертв серед мітингувальників не було завдяки цьому батальйому, який не дав великій кількості росгвардійців пройти на територію, де перебували мітингувальники”, – сказав Ахільгов.

Доідково: Мітинг в Магасі проти внесення змін до конституції тривав від ранку 26 березня до ранку 27 березня. Учасники акції розійшлися тільки після того, як влада пообіцяла погодити нову акцію через декілька днів.

26 вересня 2018 року лідери Чечні та Інгушетії Рамзан Кадиров і Юнус-Бек Євкуров підписали угоду про кордон між республіками. Чечні перейшли частина Надтеречного району Інгушетії та гірничо-лісиста місцевість, а Інгушетії – територія на кордоні з Малгобекським районом.

Підписання документа спровокувало масові акції протесту в Магасі, столиці Інгушетії. Мітингувальники вимагають, щоб питання про кордони вирішували на референдумі.

Кадиров пригрозив Інгушетії війною, якщо кордон між республіками не буде визнано. Стосовно організаторів мітингів у Інгушетії завели кримінальні справи.

16 жовтня угода про встановлення адміністративного кордону між Чечнею та Інгушетією набула чинності.

Конституційний суд Інгушетії 30 жовтня визнав незаконним договір про кордон із Чечнею. Євкуров заявив, що договір із Чечнею має перевірити Конституційний суд РФ, щоб уникнути розбіжностей і спорів у республіці.

Фото: Олег Козловский / Facebook

Реклама

Залишити коментар