Половина українців не підтримує заборону російських телеканалів – опитування

За даними Київського міжнародного інституту соціології, близько половини українців вважають, що заборона російських телеканалів в Україні є помилкою і призводить лише до обмеження прав громадян.

Про це свідчать результати опитування, проведеного КМІС у березні 2019 року, передає Корреспондент.

Зазначається, що респондентам запропонували відповісти на кілька запитань політики регулювання інформаційної сфери держави. Ці самі питання були представлені в опитуванні в лютому і вересні 2018 року.

Соціологи вказали, що більше половини опитаних у березні (53,5%) вважають, що заборона російських телеканалів в Україні є помилкою і призводить лише до обмеження прав громадян.
Відсоток респондентів, які вибирають цю відповідь, поступово зростає: у лютому 2018 року таких було 43,7%, у вересні – 49,6%.

“Приблизно кожен третій (31,7%) дотримується протилежної думки і вважає, що заборона російських телеканалів в Україні є необхідним кроком для захисту держави. Відсоток тих, хто вибирає цей варіант, знизився з 36,6% у лютому 2018 року”, – наголосили в КМІС.

Водночас 14,7% респондентів не визначилися з відповіддю або відмовилися відповідати на це питання.

Також 27,7% учасників дослідження в березні висловили думку, що заборона окремих артистів і російських фільмів в Україні є необхідним кроком для захисту держави, тоді як 59,6% респондентів назвали таке твердження помилкою, яка обмежує права громадян.

Причому частка тих, хто вважає, що заборона є потрібним кроком, практично не змінилася за рік (у лютому 2018 року їх було 29,2%), а частка тих, хто вважає заборону помилкою, зросла з 53% у лютому 2018 року.

Вагалися з відповіддю або відмовилися відповідати на це питання 12,6% респондентів.

Крім того, 28,8% українців сходяться на думці, що заборона російських соцмереж є необхідним кроком для захисту держави (у лютому 2018 року їх було 30,2%).

Протилежної точки зору, що заборона російських соцмереж є помилкою і призводить лише до обмеження прав громадян, дотримується близько 53,2% опитаних (причому, відсоток зріс з 45,8% у лютому 2018 року).

17,9% не змогли дати відповідь або відмовилися відповідати на це питання.

Щодо питання про доцільність введення квот на українську мову на радіо і ТБ 32,2% учасників вважають такий крок доцільним, 42,2% – ні.

При цьому 25,6% респондентів не визначилися з відповіддю або відмовилися відповідати на це питання.

Реклама

Залишити коментар