Рятувальники вкотре закликають не спалювати траву: на Буковині зафіксовано 6 випадків за добу

Рятувальники закликають жителів Чернівецької області не спалювати суху траву.

Так, у суботу, 2 березня рятувальники зафіксували шість випадків із масштабними пожежами на відкритих територіях. За попередню добу, 1 березня, у Чернівецькій області сталося 17 пожеж сухої трави на відкритих територіях.

Про це повідомили в управлінні ДСНС в Чернівецькій області.

Зокрема, у місті Новоселиця учора на вулиці Складській загорілась суха трава, площа пожежі становила 1 гектар. Окрім того, масштабну пожежу площею 0,8 га спричинили у селі Карапчів Вижницького району.

Спалювали суху траву і в селі Непоротове Сокирянського району. Там вогонь площею 0,8 га, окрім трави, знищив 15 метрів кубічних дошок.

Також масштабні пожежі на відкритих територіях учора сталися в Магалі Новоселицького району (тут площа загорання становила 1,5 га), у Чернівцях на вулиці Золочівській, 100 (1 га) та у Новодністровську (1 га).

“Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, небезпечні тим, що за короткий проміжок час набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км. за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів”, – йдеться у повідомленні прес-служби УДСНС.

Також в УДСНС нагадали і про те, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу – тягне за собою адміністративну відповідальність.

Нагадаємо, ввечері 28 лютого сталася масштабна пожежа поблизу парку “Жовтневий” у Чернівцях.

Фото – cv.dsns.gov.ua.

Реклама

Залишити коментар