#чисточелендж: На Буковині у селі молодь започаткувала акцію з прибирання

У Чернівецькій області молодь села Глиниця Кіцманського району започаткувала акцію #чисточелендж. Прибравши своє село, вони пропонують іншим містам і селам приймати виклик.

У суботу, 2 березня, молодь з Гнилиці організували прибирання центру та околиць села, а свою акцію вони назвали #чисточеллендж, передає “Вільне життя”.

Як розповіла ініціаторка виклику Альона Замар, приблизно два тижні тому вона побачила на узбіччях, біля в’їзду в село, купи сміття. Дівчину це неприємно вразило.

“Я зняла коротеньке відео і виклала його в Інстаграм. Знайомі почали писати, що варто нам самим навести порядок у власному домі. Тому у мене з однодумцями з’явилася ідея організувати небайдужих для прибирання”, – розповідає дівчина.

На #чисточелендж зібралося близько 20 людей.

“Ми розклеїли оголошення, поширювали інформацію про акцію в соцмережах. Я розповіла про цей задум у школі. Чесно кажучи, не думала, що на перший раз стільки людей відгукнеться, тим більше, багатьом знайомим не вийшло прийти саме 2 березня. Але прийшло близько 20 людей – це і школярі, і дорослі люди, з рукавицями, мішками, віниками”, – розповіла ініціаторка.

Під час першого #чисточеллендж активісти назбирали цілий прицеп сміття, прибрали центр Глиниці, узбіччя з боку річки Прут. Зважаючи на те, скільки сміття після зими по узбіччях доріг та в посадках, ця акція в Глиниці буде не останньою.

Естафету з прибирання молодь із Глиниці планує передати кільком інших селам та містам.

Реклама

Залишити коментар