Уряд знизив норми споживання газу для домогосподарств без лічильників

За новими правилами нормою на одну людину при наявності газової плити і відсутності лічильника є 3,28 кубічних метри в місяць.

Кабінет міністрів України знизив норму споживання газу для споживачів без лічильників до 3,28 куб. м з 3,29 куб. м на одну людину для домогосподарств з газовою плитою і централізованим гарячим водопостачанням.
Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає Еспресо.TV

Відомо, що рішення про це уряд ухвалив у середу, 27 лютого, у відповідь на суперечки з облгазами/газзбутами в судах.

Таким чином уряд знизив норми споживання, встановлені 30 січня постановою №63 на рівні 3,29 куб. м на одну людину для домогосподарств з газовою плитою і ЦГВ; 5,39 куб. м – з газовою плитою, без ЦГВ і водонагрівача; 10,49 куб. м – з газовою плитою і водонагрівачем.

Коментуючи оскарження облгазами зниження норм споживання, Рева зазначив, що на наступному засіданні Кабмін розгляне комплекс заходів щодо врегулювання ситуації.

Нагадуємо:

НАК “Нафтогаз України” закликав побутових споживачів природного газу без лічильників, які масово отримують платежі, нараховані на підставі завищених норм споживання, направляти відповідні скарги на урядову гарячу лінію.

У грудні споживачі газу без лічильників отримали рахунки за газ із донарахуваннями.

У Регіональній газовій компанії, що керує газовим бізнесом Дмитра Фірташа, заявили, що сума перерахунку за минулі періоди наведена інформативно і не підлягає сплаті. РГК звернулася до уряду з проханням розробити механізм компенсації урядом вказаної в рахунках заборгованості.

У грудні Кабінет Міністрів схвалив рішення перевірити всі облгази в країні. Причиною перевірок в уряді називають “нарахування облгазами додаткових платежів” за спожитий населенням газ.

Також Прем’єр-міністр підтвердив слова народного депутата України Максима Бурбака про те, що люди, які отримують додаткові платіжки за газ від облгазів Фірташа, не повинні їх сплачувати.

Кабінет міністрів в кінці січня 2019 року повернув знижені норми споживання газу для побутових споживачів без лічильників, зокрема, встановивши норму в розмірі 3,29 куб. м.

До слова, борги за житлово-комунальні послуги збільшилися до 56 млрд грн.

Реклама

Залишити коментар