Газзбути шантажують споживачів, які хочуть змінити постачальника

Газзбути шантажують споживачів, які хочуть змінити постачальника. Вони “малюють” споживачу віртуальний борг за три останніх роки і вимагають його сплати. Шантажують відключенням.

Саме так зробив “Запоріжгаз збут” із орбіти Фірташа. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Олексій Хабатюк, заступник начальника департаменту енергоефективності “Нафтогаз України”.

За його словами не лише газзбути хотіли нажитися за допомогою “газових коефіцієнтів”, які включені у платіжках за жовтень. Як застеріг Хабатюк, все набагато серйозніше і масштабніше.

“Це інструмент шантажу споживачів, які хочуть змінити газзбут на іншого постачальника! Таке покарання за бажання споживачів бути вільним. Вільними у виборі постачальника”, – йдеться у дописі.

Як відомо, “газовий коефіцієнт” був розроблений і затверджений наказом Міністерства енергетики №595 ще 21 жовтня 2003 року. Залежно від області і місяці року множник становить від 0,98 влітку, до 1,1 до кінця зими.
Тобто у платіжках за жовтень вказана сума помноженого фактично спожитого обсягу газу на коригувальний коефіцієнт.

Як стверджує Олексій Хабатюк, у цю ситуацію має втрутитися не лише НКРЕКП чи АМКУ, а й силовики.

Нагадуємо, що Нацкомісія заборонила застосовувати “газові коефіцієнти”.

У “Нафтогаз України” зазначили, у випадку незгоди з записом у платіжці, споживачі можуть заплатити за лічильником і за ціною, яка діяла в жовтні.

Для цього потрібно звернутися до газзбута зі скаргою та вимогою провести перерахунок за газ за жовтень. Цей лист необхідно надіслати (звичайною або електронною поштою) або особисто передати вашому постачальнику газу.

Також необхідно подати скаргу до НКРЕКП про порушення ліцензійних умов газзбутом/облгазом.

 

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

Реклама

Залишити коментар