У Карпатах на горі Піп Іван через сильне обмороження загинуло двоє туристів

У п’ятницю, 22 лютого, група туристів, яка перебувала на горі Піп Іван, через складні погодні умови не змогла самостійно спуститися та звернулася за допомогою до рятувальників. 

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Чернівецькій області.

Зазначається, що повідомлення надійшло 22 лютого о 20 год. 30 хв. до 4-ї спеціалізованої пошуково-рятувальної групи ПРВ с. Явірник СПРЧ АРЗ СП (г. Піп Іван). Група туристів у кількості 8 чоловік, які рухались на гору Піп Іван-Чорногірський, не змогли продовжити маршрут через складні погодні умови. 

Рятувальники на ношах транспортували трьох туристів зі значними обмороженнями, два з яких померли, п’ять туристів рухались самостійно. 

Станом на 7 год. 30 хв. 23 лютого пошуково-рятувальна група ДСНС розпочала підйом для супроводу туристів  та транспортування тіл загиблих. Біля підніжжя гори створено штаб з проведення рятувальних робіт для координації зв’язку між рятувальниками. Створено проміжний пункт обігріву. 

Об 11 год. 10 хв. пошуково-рятувальна група ДСНС прибула до рятувального поста на г. Піп Іван для супроводу туристів та транспортування тіл загиблих. На даний час пошуково-рятувальна група ДСНС разом з туристами очікують покращення погодних умов для початку спуску.

На даний час в горах спостерігається ускладнення погодних умов: температура повітря 20 градусів морозу, сильний вітер, нульова видимість снігові перемети подекуди сягають до 1,5-2 метрів. 

Для проведення заходів з супроводу групи туристів до підніжжя гори залучено 34 рятувальники та 6 одиниць техніки.

Фото ілюстративне.

Реклама

Залишити коментар