У Чернівцях оштрафували режисера за самостійний ремонт дороги

Чернівецького кінорежисера, автора стрічки “Легенда Карпат” Сергія Скобуна оштрафували поліцейські. Чому це сталося – митець повідомив у відео на власній сторінці у Facebook.

Зазначається, що він та група однодумців почали самостійно виконувати ремонт дорожнього покриття на вулиці Івана Франка.

“Уже немає нервів їздити по цих дорогах та спостерігати безлад і багнюку”, – заявляє Скобун.

“Також ми розуміємо, що місцеві органи місцевого самоврядування не встигають контролювати цю проблему, тому ми вирішили приєднатися”, – сказав режисер.

Свою ініціативу кінорежисер пояснив персональною мотивацією:

“Тиждень тому загинув мій родич, який ось так об’їжджав оці дірки на дорогах, зіштовхнувся і загинув”.

Він розповів, що на місце, де жителі взялися реалізовувати свою ініціативу, прибули поліцейські, які оштрафували Сергія Скобуна.

“Ви як свідомий громадянин, вирішили зробити для міста краще. Ми вас розуміємо. Але це є самоуправство”, – заявила співробітниця поліції.


“В мене до поліцейських немає питань. Вони кажуть, що по-людськи нас розуміють, але є процедура. У мене питання до тих, хто створив і контролює цю систему – поясніть мені, будь ласка, чому ті, хто руйнує, розкопує і залишає їх у такому стані, не несуть ніякої відповідальності? Нікому немає діла до них!”, – сказав Скобун.

Не дивлячись на штраф, він з однодумцями продовжив ремонтувати дорогу, але вже на вулиці Богдана Хмельницького.

На місце події знову прибули поліцейські, а з навколишніх будинків повиходили мешканці. Після перемовин правоохоронці поїхали, а режисер у коментарі кореспонденту ТВА заявив, що і надалі продовжуватиме  наводити лад з дорожнім покриттям у місті.

 

Реклама

Залишити коментар