Владу на Буковині планувала захопити “Біла балаклава”, яка є проектом російських спецслужб – СБУ

Служба безпеки України викрила масштабні плани щодо “гібридного” втручання в українські вибори.

Група зловмисників на чолі з Євгеном Моренцем, більш відомим у мережі як “Біла балаклава”, готувалася вчинити захоплення влади в Україні, а першою у їхньому списку мала би стати Чернівецька область.

Про це свідчить запис телефонної розмови Моренця з невстановленою людиною, який сьогодні оприлюднила Служба безпеки України.

“Якось так. Что нам остается делать. Ти знаєш. Треба під цей шумок, так званий, збирать зараз наші групи. Перша область, яку ми будемо штурмувать, це Чернівецька”, – чути із запису розмову “Білої балаклави”.

“Виборчий рік в Україні найприйнятніший для російських спецслужб в дестабілізації обстановки через втручання у виборчий процес”, ‒ зазначив заступник Голови СБУ Віктор Кононенко.

За його словами російським керівництвом перед усіма спецслужбами РФ поставлено конкретне завдання: “закрыть украинский вопрос” у 2019 році. Росія намагатиметься штучно створити ситуацію невизнання результатів виборів як частиною українців, так і частиною західної спільноти. Потім цей фактор планується використати для максимального розколу суспільства та створення постійно діючого фронту протиборства в максимально можливій кількості регіонів України.

Зазначається, днями СБУ зірвала чергові деструктивні плани РФ через один із проектів дестабілізації ситуації, так званої “Білої Балаклави”, члени якої, діючи за вказівками, що надходили з Москви, з осені 2018 року, готували зрив виборчого процесу одразу після закінчення першого туру виборів Президента України.

Вони за координації з відомим агентом російських спецслужб Миколою Дульським, що на сьогодні переховується від українського правосуддя в Росії, намагались організувати провокації, які мали стати поштовхом до насильницької зміни влади в країні.

Фото – zaxid.net.

Реклама

Залишити коментар