У Чернівцях почали реконструкцію відділення онкодиспансеру: Румунія виділила 75 тисяч євро

У Чернівцях розпочали реконструкцію відділення променевої терапії онкодиспансеру у рамках благодійної допомоги Румунії.

1 лютого у Чернівецькому обласному онкологічному диспансері відбулась робоча виїзна нарада з питань початку реконструкцію відділення променевої терапії, яке здійснюється у рамках співпраці Чернівецької обласної державної адміністрації та Державного агентства з питань надання міжнародної допомоги Румунії. Про це інформує Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

Під час наради медики та будівельники обговорили основні організаційні питання та ознайомились зі стартом реконструкції відділення променевої терапії.

За словами директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА Олександра Пуршаги, на капітальний ремонт даного об’єкта передбачено 75 тисяч євро. Фінансування забезпечує Державне агентство з питань надання міжнародної допомоги Румунії у якості благодійної допомоги.

Наразі у Чернівецькому обласному онкологічному диспансері розпочались і проводяться загальнобудівельні роботи – перепланування приміщень та проведення інженерно-технічних мереж.

Як відзначає головний лікар Чернівецького обласного онкологічного диспансеру Ілля Тащук, проведення капітального ремонту є дуже важливим для відділення променевої терапії онкодиспансеру, адже попри поточні ремонтні роботи, в 70-річній будівлі застаріли і зовсім зносились комунікаційні мережі. Відтак, вже майже 25 років у палатах відділення немає підводу і відтоку води та санвузлів, що створює величезний дискомфорт для важкохворих пацієнтів.

Як повідомляли раніше, у Чернівцях відділення радіології онкодиспансеру відремонтують за кошти міжнародного проекту. На реконструкцію відділення радіології Чернівецького обласного онкологічного диспансеру на вулиці Героїв Майдану, 242 передбачено грантові кошти загальною вартістю 75 тис. євро.

Фото – Юлії Шлек.

Реклама

Залишити коментар