В Австрії лідерку радикалів, яка просила Путіна ввести війська, засудили до 14 років ув’язнення

В Австрії суд присудив 14 років ув’язнення самозваній “президентці” Моніці Унгер, яка відома також своїм зверненням до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Австрію та передати їй владу.

Кримінальний суд Граца (австрійська федеральна земля Штирія) визнав винною у державній зраді лідерку підпільної радикальної організації “Staatenbund Osterreich” (“Конфедерація Австрія”), в основі якої лежало заперечення легітимності існування австрійської держави та її законів, повідомляє Укрінформ.

Згідно з суддею, вирок має бути чітким сигналом того, що злочини проти держави в Австрії толеруватися не будуть.

Всього по справі проходили 14 осіб. Заступник Моніки, колишній поліцейський, отримав 10 років в’язниці, решта – від 9 місяців до 3 років.

Як відомо, судовий процес в Австрії над членами підпільної радикальної організації “Staatenbund Osterreich” (“Конфедерація Австрія”) розпочався 15 жовтня 2018 року. Обвинувачені виступали за повалення влади та створення перехідного військового уряду, а самозвана “президентка” “Конфедерації Австрія” навіть зверталася до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська та передати їй владу.

Очолила засновану у 2015 році організацію самозвана “президент” Моніка Унгер, колишній місцевий політик від ультраправої “Австрійської партії свободи”(FPO). Вона разом з іще 26 особами була затримана під час рейдів по всій країні у квітні 2017 року. Перед судом постали 14 членів організації, включаючи “президентку”, за обвинуваченням у державній зраді, участі у ворожому до держави утворенні, а також в шахрайстві (члени організації платили різноманітні внески, які концентрувалися в руках “президента”).

Фото – Моніка Унгер, скріншот з відео.

Реклама

Залишити коментар