На Львівщині священика взяли під варту за зберігання зброї та боєприпасів

У священика Російської істинно-православної церкви на Львівщині вилучили арсенал боєприпасів та зброю. Йому повідомили про підозру в незаконному поводженні зі зброєю та взяли під варту.

Про це повідомляє “Громадське” з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Під час досудового розслідування у священика виявили та вилучили 39 патронів, призначених для стрільби із короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, пістолетів Макарова та пістолетів-кулеметів відповідного калібру, 7 патронів виготовлених шляхом саморобного переспорядження,  короткоствольний нарізний пістолет та ручну наступальну гранату РГД-5 з підривником.

Мостиський районний суд Львівської області взяв священика під варту. За статтею 263 Кримінального кодексу йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Російська істинно-православна церква — це неканонічна православна юрисдикція, що виникла в 2001 році в результаті виходу з Російської православної церкви закордоном низки кліриків, які служили на території країн колишнього СРСР. Нині ця церква очолюється Синодом під головуванням архієпископа Омського і Сибірського Тихона (Пасічника).

Російська Істинно-православна церква має в Україні дві єпархії — Одесько-Харківську та Чернігівсько-Гомельську, з центром в Чернігові, якою керує єпископ Гермоген (Дуніков).

На території України існує 32 парафії.

Фото ілюстративне, pravda.if.ua.

Реклама

Залишити коментар