Уряд визначив пріорітети на 2019 рік

Кабінет міністрів розробив план дій і визначив головні пріоритети уряду на 2019 рік, серед яких – економічне зростання, ефективне самоврядування, людський капітал, боротьба з корупцією, верховенство права. 

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду, йдеться на сайті Кабміну.

Першим пріоритетом на 2019 рік визначено економічне зростання.

Економічне зростання, за словами Глави Уряду, базуватиметься на подальшому спрощенні бізнес-клімату, реформуванні ДФС за податковим та митним напрямком, на запровадженні масштабної приватизації, удосконаленні системи закупівель.

Серйозні стимули передбачені в секторі енергетики. Серед них – розвиток повноцінного ринку газу та електроенергії, відкриті аукціони на дозволи на видобуток копалин і запуск Фонду енергоефективності як джерела фінансування програм ефективного споживання ресурсів.

У сфері ЖКГ уряд планує реалізувати проект розвитку міської інфраструктури в 11 містах, проект “Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання”, а також підвищити рівень доступності та безбар’єрності.

Другим пріоритетом Кабміну визначено ефективне самоврядування.

Воно передбачає кадрове підсилення державної служби, розширення спектра електронних послуг для громадян та інтеграцію систем ідентифікації. А також перехід на трирічне бюджетне планування.

Третій пріоритет уряду на наступний рік – розвиток людського капіталу.

З цією метою уряд в рамках реалізації програми “Нова українська школа” планує оновити зміст базової середньої освіти і впровадити новий державний стандарт; створити освітнє середовище, електронні освітні ресурси, мережу інклюзивно-ресурсних центрів.

У рамках модернізації профтехосвіти та освіти дорослих планується оновити навчальну базу, забезпечити нову кваліфікацію викладачів і надати доступ до освіти в будь-якому віці.

У рамках медичної реформи заплановано з 1 січня 2019 року профінансувати початкову ланку за принципом “гроші ходять за пацієнтом”; продовжити реалізацію програми “Доступні ліки”; впровадити програму “Доступна діагностика” – 54 види досліджень; реалізувати пілот “Нова “швидка”; добудувати другу чергу “Охматдиту”; розвинути мережу кардіоцентрів і лікарень в регіонах.

У сфері соціального захисту в наступному році планується забезпечити автоматичний перерахунок пенсій щорічно; врахувати пропозиції щодо врахування великого стажу при обчисленні пенсій; забезпечити монетизацію субсидій; забезпечити детінізацію зарплат.

Четвертий пріоритет – верховенство права і боротьба з корупцією.

Говорячи про цей пріоритет, Глава Уряду анонсував запуск Антикорупційного суду, продовження ініціативи “Я маю право”, запуск лабораторії кіберкриміналістики.

П’ятий пріоритет – оборона і безпека.

Він передбачає повне забезпечення армії та впровадження авіації в систему МВС та ДСНС.

“Будемо також оновлювати пожежно-рятувальну техніку, підтримувати наших громадян–бранців Кремля. Тут головне повернути їх додому. І розпочинаємо програму психологічної підтримки мирного населення на Донбасі. Це величезний біль, і треба створювати механізми підтримки”, – сказав Володимир Гройсман.

Він сказав, що озвучені пріоритети – лише частина роботи.

“Глобальні завдання – забезпечити стабільність, економічне зростання і продовжити перетворення, які дадуть змінити життя країни в кращий бік”, – додав Прем’єр-міністр.

Реклама

Залишити коментар