У Чернівцях через ожеледицю щодня травмуються понад 30 людей – ЗМІ

У Чернівцях до травмпункту ЛШМД звертаються щонайменше тридцять людей, котрі постраждали внаслідок ожеледиці.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив черговий лікар-травматолог Троян Лазар.

За його словами, найбільше постраждалих звернулися у перший день сильної ожеледиці, 26 листопада, – 76 осіб, з яких у половини діагностували переломи.

“Наступними днями було менше: 33, 32, 28, 33. Народ звикає. А крім того, випав сніг, і снігова подушка захищає людину при падінні.

Гірша ситуація буває, коли відлига чи невеликий мороз. Найпоширеніші травми – переломи верхніх та нижніх кінцівок, а також вивихи. Зрозуміло, найчастіше травмуються люди похилого віку: вони більш неповороткі, в них слабші кістки. Тому в першу чергу вони повинні бути уважнішими”, – зауважує Т. Лазар.

Лікар також навів кількість постраждалих у різних районах Чернівців. Найбільше звернень – 7-9 за добу – після падінь у Шевченківському та Першотравневому районах. У Садгорі значно менше – 2-3, а, наприклад, 2 грудня тут взагалі не було зафіксовано травм.

За словами Трояна Лазара, під час ожеледиці варто бути насамперед обережнішими під час перетину проїжджої частини, на сходах магазинів, аптек, банків та інших установ: часто сходи облицьовують неправильною плиткою, яка стає слизькою в зимовий період.

Крім того, фахівець радить обирати взуття з рельєфною підошвою.

Реклама

Залишити коментар