Президентська осінь: 7 ймовірних кандидатів уже відвідали Чернівці

Протягом вересня-листопада 2018 року відбулося сім візитів потенційних кандидатів на пост Президента до Чернівців.

Ймовірні кандидати на пост глави держави зустрічалися із представниками ЗМІ, партійними функціонерами та активістами. Разом з тим, найбільш типові групи виборців, з якими зустрічалися політики – представники освітніх інституцій та комунальних підприємств, приватні підприємці та працівники Нацполіції та ДСНС, повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

3 листопада 2018 року. Юлія Тимошенко відвідала Чернівці в день святкування 100-річчя Буковинського віча

Візит Юлії Тимошенко містив ознаки прихованої передчасної передвиборчої агітації, оскільки під час прес-конференції для представників ЗМІ вона представила свою передвиборчу програму. Згодом лідерка “Батьківщини” зустрілась з підприємцями та інтелектуальною елітою Буковини та долучилась до відкриття Громадського центру комунікації “Новий курс”, а також провела відкриту зустріч з громадою міста на Соборній площі.

Додамо, що біля місця проведення прес-конференції був організований пікет. Група людей зустрічала Тимошенко з плакатами наступного змісту: “Батьківщина” на Буковині служить не Україні, а Румунії”, “Вітаємо московську зозулю”. Під час пікету відбулась бійка. За словами очевидців, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, член партії “Батьківщина”, намагався вирвати в одного з учасників плакат. Пізніше правоохоронці затримали учасників пікету.

За словами самої Юлії Тимошенко, провокацію організувала СБУ. У ході прес-конференції вона зазначила: “СБУ підтягнула справжніх бритоголових тітушок, вдягнених у чорне з якимись плакатами, і намагалися атакувати нашу команду”.

3 листопада 2018 року. На святкування 100-річчя Буковинського віча в Чернівці також приїхав Арсеній Яценюк

Політик відвідав урочисту сесію Чернівецької обласної ради. Виступ на урочистому святкуванні 100-річчя Буковинського віча. Зустрівся з представниками Нацполіції та ДСНС. Разом з міністром МВС Арсеном Аваковим, головою Національної поліції України Сергієм Князєвим та головою ДСНС України Миколою Чечоткіним презентував нову програму соціального забезпечення для працівників Нацполіції та ДСНС. Серед механізмів соцзабезпечення – підвищення заробітної плати, компенсація за винайм квартир та система фінансового лізингу на придбання власного житла. Взяв участь у закритому партійному заході Народного фронту в Академічному театрі.

23 жовтня 2018 року. Чернівці відвідав Віталій Купрій
Народний депутат України та ймовірний кандидати в президенти Віталій Купрій відкрив у Чернівцях постійно діючу приймальню. Нардеп провів перший прийом громадян та розповів, з якими питаннями туди можуть звертатися чернівчани.
Фото – buk24.com.ua
17 жовтня 2018 року. Валентин Наливайченко лідер громадсько-політичного руху “Справедливість” відвідав Чернівці
Презентував свій план відновлення миру та деокупації тимчасово окупованих територій. Базис плану складають три фундаментальні засади: перелік першочергових гуманітарних дій; концепція міжнародної угоди з відновлення миру та деокупації; національний план дій для відновлення миру, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у готелі “Буковина”. Зустрічався з працівниками підприємства “Чернівцітеплокомуненерго”. Був гостем програми”Чернівці сьогодні” в ефірі телеканалу Чернівецький промінь.
Фото – bukinfo.com.ua.
15 жовтня 2018 року. Олександр Шевченко переміг у президентських праймеріз УКРОПу на Буковині
У партійних перегонах брали участь три претенденти. Це – народний депутат від “Українського об’єднання патріотів” Олександр Шевченко, заступник голови Комісії партійного контролю Оксана Тунік-Фриз та заступник голови Київської міської організації УКРОПу Ірина Головатенко. За кандидата О. Шевченка проголосували 86 делегатів загальних зборів Чернівецької обласної організації партії. На праймеріз також виступили Голова УКРОПу Тарас Батенко та голова правління фонду “Майдан закордонних справ”, очільник Київської міської організації УКРОПу Богдан Яременко. Ім’я єдиного кандидата в президенти від УКРОПу стане відоме на великому з’їзді політсили, який відбудеться у Києві 5 грудня.
Фото з Фейсбук-сторінки О. Шевченка
19 вересня 2018 року. Роман Безсмертний: “Якої ми хочемо України”
19 вересня 2018 року потенційний кандидат на пост президента Роман Безсмертний відвідав Чернівці. У Художньому музеї він провів дискусійну платформу “Якої ми хочемо України”. Вона уже відбулася у Львові, Харкові, Одесі, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Чернігові. Потім зустрівся з журналістами та студентами у Буковинському медіа-центрі “Belle Vue”. Був гостем програми “Суть речей” в ефірі Радіо 10 та програми “Без емоцій” в ефірі телеканалу Чернівецький промінь.
Фото – ІА “АСС”.
4 вересня 2018 року. Юрій Дерев’янко у Чернівцях презентував свою президентську програму та озвучив основні напрямки створення нової держави
Юрій Деревянко народний депутат, кандидат в президенти України, член ради партії РУХ НОВИХ СИЛ у готелі “Буковина” презентував свою президентську програму. Основні пункти якої – це неоекономіка, цифрова держава, перехід до прямої демократії та план припинення війни і встановлення миру на сході.
Фото – Yuriy Hrynkiv.
Як повідомили в ОПОРІ, згідно із частиною 1 статті 57 Закону України “Про вибори Президента України”, передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

Окрім того, 15 листопада 2018 року ЦВК оприлюднила заяву про те, що дочасна агітація – поза законом.

“Крім того, що витрати на візити не будуть включатися до офіційної звітності кандидатів, оскільки передвиборна кампанія офіційно не стартувала, проблемою є також зycтрічі з працівниками органів публічної адміністрації на місцях або працівників комунальних закладів в робочий час. В рамках виборчої кампанії участь службовців в заходах кандидатів не допускається, чіткої заборони щодо участі працівників комунальних підприємств чи закладів охорони здоров’я та освіти немає, в цих закладах заборонено розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами. Проте щодо проведення подібних зустрічей в робочий час виникає питання про дотримання трудового законодавства” – прокоментувала Ольга Коцюруба, радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА.
Реклама

Залишити коментар