Власники єврономерів, які пікетували Чернівецьку ОДА, озвучили вимоги

Для того, щоб влада звернула увагу на проблему “євроблях”, група власників автомобілів з іноземною реєстрацією звернулася до Чернівецької ОДА з проханням закликати депутатів Верховної Ради та президента переглянути закон щодо розмитнення “євроблях”.

За словами євробляхерів, наразі митники не знають, як діяти в умовах дії нового закону.

“У неділю о 18.00 попередили, що з 25 листопада почне діяти закон про розмитнення автомобілів. Більше жодних пояснень. І вийшла така ситація, що люди, які виїхали на закупки до Румунії, вже вночі не змогли повернутися. Їх не впускали, бо вони мали сплатити заставу за в’їзд. А автівкам на транзитних номерах в’їзд заборонений. Водночас митники цю заставу не приймають, тому що не знають, як це робити”, – заявив чернівчанин Дмитро у коментарі “МБ”.

Водії розповіли, що румунські митники пропускають “євробляхи”. Натомість українські митники їх не впускають, тому на пункті пропуску “Порубне” вже стоїть понад 20 порожніх автомобілів. Щоби розмитнити автівку, потрібно сплатити приблизно 3-3,5 тисячі євро.

“Деякі водії готові заплати цей завдаток. Але парадокс – на митниці немає процедури його оформлення. Ми прийшли на митницю, кажемо, що хочемо розмитнити автомобіль, а нам кажуть зачекати, бо не знають, які для цього потрібні документи. Закон почав діяти, а механізму немає”, – обурюється чернівчанин Роман Курилюк.

Раніше повідомлялося, що 25 листопада група людей почала блокувати рух транспорту на пункту пропуску “Порубне” в Чернівецькій області.

У поліції повідомили, що автомобілі пропускають у звичному режимі.

Реклама

Залишити коментар