Заставнівська райрада має повернути кошти освітянам – Бурбак

Заставнівська районна рада має повернути кошти освітянам – на цьому наголосив народний депутат Максим Бурбак на зустрічі з працівниками освітніх закладів. Нещодавно районні обранці вирішили зекономити на працівниках освіти і ухвалили рішення забрати 200 тисяч гривень – з освітніх на рахунки зарплатного фонду апарату районної ради.

“До мене і технічні працівники підходять, і кочегари підходять і кажуть: “А як я можу жити на мінімальну зарплату? Те, що робиться урядом і пані Гриневич – це підвищення зарплати вчителям – це добре, а коли ви будете піднімати нам: вихователям в садочках, технічним працівникам, кочегарам?” Кажу: “Перепрошую, але тут має і місцеве самоврядування бути зацікавленим”. Але на рівні районної ради я цього не бачу”, – заявив народний депутат.

Під час робочої зустрічі народного депутата з працівниками освіти у Заставні, районне начальство запевнило – ситуацію виправлять і фінансування освітньої галузі не зменшиться. Навіть якщо для цього доведеться звертатись до суду.

Голова Заставнівської РДА Юрій Кітар зауважив, якщо не дослухається керівник представницької влади, позовна заява буде направлена до суду.

Нагадаємо, у цьому році Уряд виділив 15 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток Заставнівського району. За ці кошти в освітніх закладах Заставнівського району утеплюють фасади, дахи, замінюють вікна та двері на енергоощадні, переобладнують системи опалення.

Фото – Заставна Інфо

 

Реклама

Залишити коментар