Фірма з кримінальним минулим за 13 мільйонів укріпить береги Прута на Буковині

Чернівецька фірма з підставним власником та кримінальним минулим виграла тендер на берегоукріплюючі роботи в Чернівецькій області вартістю понад 13 мільйонів гривень.

Про це пишуть “Наші гроші. Львів” з посиланням на дані системи “Прозорро”.

Басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет 1 листопада підписало договір з ТОВ “Дор-Буд Інвест СВ” на берегоукріплення басейну річки Прут у селах Мамаївці-Лужани Кіцманського району Чернівецької областів за 13,20 млн грн.

Компанія має завершити роботи до жовтня 2019 року. “Дор-Буд Інвест СВ” отримає 388 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 1,1 млн грн.

На торгах фірма-переможець змагалася з ТОВ “Техно-Буд Сервіс”, ТОВ “Інжгеобуд” та ТДВ “Чернівецька пересувна механізована колона №76”. Початкові пропозиції учасників становили 15,9-16,1 млн грн, однак під час торгів дві фірми знизили свої ціни до 13,2-15,08, а дві залишили їх без змін.

Фірма “Дор-Буд Інвест СВ” зареєстрована 2015 року у Чернівцях. На початку 2018 року її власником став прописаний у Тернопільській області Любомир Зуляк. Також на початку року Зуляк став власником ще однієї чернівецької фірми – ПП “Кронос БМ”. Водночас, наприкінці минулого місяця Зуляк розмістив своє резюме на сайті з пошуку роботи. Його цікавить вакансія головного інженера або керівника за 25 тис. грн.

А до цього часу засновником обох підприємств був мешканець Хотинського району Микола Твердун. Саме за час його власності обидві фірми стали фігурантами кримінальне провадження. Слідчі обласного управління СБУ з’ясували, в 2016-му “Кронос БМ” уклало угоду з Перебиковецькою сільрадою на ремонт дороги Строїнці-Перебиківці за 1,27 млн грн. В той самий день було підписано акти виконаних робіт та проведено оплату.

При цьому відразу після отримання коштів фірма “Кронос БМ” перерахувала 301 тис грн. компанії “Дор-Буд Інвест СВ”. На момент відкриття провадження роботи були виконані лише частково. Слідчі підозрюють, що в результаті таких дій бюджет зазнав збитків на майже 816 тис грн.

Під час допиту, офіційний засновник обох фірм Микола Твердун заявив, що про ці фірми нічого не знає, оскільки він не засновував жодних компаній та жодних рішень щодо них не ухвалював.

Згідно з ухвалою, під час обшуку офісу “Дор-Буд Інвест СВ” слідчі виявили документи, які підтверджують фіктивність підприємства. В Єдиному державному реєстрі судових рішень на даний час відсутня будь-яка додаткова інформація щодо цієї справи.

При цьому підприємства, попри підозри їх у фіктивності, з початку 2017 року по сьогодні отримали державних замовлень на 55 млн грн. Серед них, наприклад , реконструкція школи у селі Веренчанка Заставнівського району за 20,6 млн грн. Через цей підряд фірма “Дор-Буд Інвест СВ” в червні 2018-го знову потрапила до кримінального фігурантів СБУ, за даними якої службовці відділу освіти, молоді та спорту Заставнівської РДА внесли та підписали недостовірні дані до акту виконаних робіт в трьох школах району. В тому числі і у Веренчанській школі, в якій роботи проводила компанія “Дор-Буд Інвест СВ”.

Цього разу обшуків в офісі фірми “Дор-Буд Інвест СВ” не проводили. А от під час попереднього тут знайшли цілу низку печаток, зокрема, фірм “Дністробуд”, “Голд-інвест буд”, “Стеріос АС” та “МГБ Буд-торг”.

Всі ці фірми беруть активну участь у державних закупівлях в Чернівецькій області. А підприємство “МГБ Буд-торг”, яке на даний час перебуває в стані припинення підприємницької діяльності, також підозрюють у підробці актів виконаних робіт на суму 3,43 млн грн. Фірма належить Володимиру Мулику, Юрію Гулику та Руслану Бурдейному. Директором фірми зазначено Михайла Григор’єва, який водночас є директором ТОВ “Кронос БМ”.

Руслан Бурдейний – депутат Хотинської районної ради у фракції “Радикальної партії Олега Ляшка”.

 

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

Реклама

Залишити коментар